Lentesoep

Een recept voor een vrolijke lentesoep met verse broccoli, lente ui en spinazie.


Dit recept is geschikt voor vier personen en heeft een bereidingswijze van 25 minuten.


Ingrediƫnten

  • 3 lente uien
  • 200 gr spinazie
  • 350 gr broccoli
  • 1 liter groenteboullion
  • 200 ml room
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje croutons
  • 2 eetlepels olie
  • Extra snuf chili (optioneel)

Materiaal

  • Staafmixer of blender

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in kleine stukken, zodat ze makkelijker te pureren zijn.
  2. Snijd de lente uien in ringetjes, snipper de ui en knoflook fijn en fruit dit samen in een soeppan met een beetje olie.
  3. Voeg de broccoli en spinazie toe en roerbak een paar minuten mee.
  4. Giet de bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten koken en pureer dan fijn met een staafmixer (of blender). Giet de room erbij en roer erdoor. Proef of de soep goed op smaak is en breng eventueel wat extra op smaak met bijvoorbeeld een snufje chili.
  5. Serveer de soep met wat croutons en garneer eventueel met wat lente ui en/of broccoli stukjes. Ook lekker met wat gebakken stukjes bacon en/of een gepocheerd ei er in.