Kippendijspiesen met mango
Een verrassende maaltijd van kippendijspiesen met mango, sinaasappelsalsa en wortelsalade.
Dit recept is geschikt voor vier personen en heeft een bereidingswijze van 90 minuten.
Ingrediënten
- 500 gr kippendijen
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 2 el ketjap
- 1 mango
- 2 rode uien
- 10 gr basilicum
- 2 sinaasappels
- 300 gr haricots verts
- 400 gr wortels
- 10 gr koriander
- 50 gr pacannoten
- Zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de kippendijen in blokjes.
- Hak de knoflook fijn en pers de citroen. Meng de knoflook, 6 el olijfolie en het citroensap samen met de ketjap in een kom. Voeg het kippendijvlees toe en schep om. Laat het kippendijvlees minimaal 1 uur marineren afgedekt met plastic folie in de koelkast.
- Schil intussen de mango, snij het vruchtvlees van de pit af en snij in blokjes van 2 cm.
- Snij de uien in parten. Rijg de stukken gemarineerde kippendij samen met de stukjes mango en ui aan vier lange spiesen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de spiesen op de bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.
- Schil intussen de sinaasappels, snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij de basilicum in dunne reepjes en hak de pecannoten grof. Meng de basilicum, sinaasappel en pecannoten tot een salsa. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de haricots verts en wortels schoon. Schaaf dunne plakken van de wortels.
- Kook de haricots verts in 5 minuten beetgaar en voeg de laatste minuut de wortels toe. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
- Hak de koriander grof. Meng de koriander door de haricots verts en wortelnoedels.
- Serveer de spiesen met de wortel-haricots verts salade en garneer met de sinaasappelsalsa.